Vinmonopolet

Frykter lange corona-køer før jul

Vinmonopolet oppfordrer til å starte årets julehandel av flytende varer tidlig på grunn av corona og smittevern.

JULEKØ: Skal du handle alkohol til jul, kan det i år lønne seg å være tidlig ute. Foto: NTB
JULEKØ: Skal du handle alkohol til jul, kan det i år lønne seg å være tidlig ute. Foto: NTB Vis mer
Publisert

2020 blir et historisk år for Vinmonopolet, mye grunnet coronasituasjonen, som fører til stengte grenser mot Sverige, svært lite taxfreehandel og betydelig redusert skjenking.

Nå frykter Vinmonopolet lange køer før jul, som følge av butikkenes tiltak og økt salg.

Kan bli lange køer

– Normalt er desember måned nesten dobbelt så stor som en vanlig måned. I desember i år forventer vi et salg på rundt 15 millioner liter fordelt på fem millioner kundebesøk, tidenes største enkeltmåned – en rekord som trolig blir stående lenge, sier administrerende direktør Elisabeth Hunter til NTB.

Det kan føre til at mange kunder vil handle samtidig - som igjen kan forårsake ekstra lange køer på grunn av polenes coronatiltak.

- Det kommer ikke til å bli fullt i butikkene våre i år fordi vi slipper inn et begrenset antall kunder samtidig. Det man derimot risikerer i år er lange køer utenfor Polet, køer som blir ekstra lange fordi vi også skal levere på smittevern i køen. Men de kommer heldigvis til å bevege seg fort; med få kunder inne i butikkene samtidig får man raskt unnagjort handelen når man er inne i butikken, sier kommunikasjonssjef Jens Nordahl til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer