Frykter livsfarlig influensa

En global influensa-epidemi kan være på trappene. WHO advarer om at flere millioner mennesker kan miste livet.

Publisert
Sist oppdatert

Verdens Helseorganisasjon (WHO) advarer nå mot den såkalte fugle-influensaen som tidligere i år har brutt ut i Thailand og Vietnam.

Leger og forskere frykter at influensaen kan utvikle seg til en verdensomspennende epidemi.

Begrenset vaksine- Vi vet ikke om epidemien vil starte i neste uke eller til neste år. Men en inluensaepidemi vil bli spredt globalt og lle verdens land vil bli berørt, fortalte Klaus Stohr fra WHO under en pressekonferanse i Bangkok i går.

Helsemyndigheter over hele verden rbeider nå med en vaksine som kan hindre predningen og redde liv dersom epidemien blir et faktum. Men det er tvilsomt om en lik vaksine kan lages i store nok mengder til å beskytte alle som trenger den.

- Vi anslår at antallet døde av en slik epidemi vil være på mellom to og syv millioner. Antallet smittede vil nok bli mer enn en milliard mennesker, fortalte Stohr i følge den danske avisen Jyllandsposten.

Følger med på utviklingenFolkehelseinstituttet følger situasjonen med fugleinfluensa i Sørøst-Asia, blant annet basert på rapporter fra Verdens helseorganisasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer