Frykter rynker

En av fem nordmenn frykter rynker, og mange tror rynker kan forebygges. Neste uke lanseres nok et produkt som lover å bremse aldringsprosessen.

Publisert
Sist oppdatert

To av tre nordmenn sier at de er villige til å bruke naturpreparater eller rynkekremer for å fjerne eller redusere rynker.

Tallene kommer fra en landsomfattende undersøkelse som InFact har gjennomført for helsekost- og legemiddelselskapet Promed Pharma AS.

Og overraskende nok er menn villige til å gå enda lenger: Blant menn som er opptatt av utseende og som er bekymret for rynker, er fire av ti villige til å ta innsprøyting av kjemikalier for å fjerne eller redusere rynker.

Undersøkelsen viser også at det er de yngste aldersgruppene som er mest redd for rynker, og at Oslo-borgere er de som frykter rynker mest. Det er spesielt kvinner som bekymrer seg for rynker.

Så hva skal til å holde huden frisk, ung og rynkefri?

Rynkefri hudFor å bekjempe rynker, anbefaler mange hudeksperter å kutte røyken, redusere solingen og slutte å stresse. Mange tyr imidlertid til naturlige helsekostprodukter, som kapsler og kremer.

- Det er mye etterspørsel etter slike produkter i våre butikker. Produktene som er mest populære er Dermyn Evelle og Inversion Femme, sier Anne Mæland ved Vestpharma, et datterselskap til Sunkost.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer