Svindel på Facebook

Frykter starten på ny svindelbølge

NorSIS-tjenesten Slettmeg.no har mottatt flere hendvendelser om svindel de siste dagene.

SVINDEL: Mange personer opplever at de mister kontrollen over Facebook-kontoen sin. Foto: Gorm Kallestad / NTB
SVINDEL: Mange personer opplever at de mister kontrollen over Facebook-kontoen sin. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Tjenesten til NorSIS, Slettmeg.no, har mottatt 20 henvendelser fra personer som har blitt lurt av svindlere og mistet kontrollen på sin Facebook-konto, melder NTB.

Metoden som brukes, er en ny vri på kontokapring, og NorSIS frykter dette er starten på en ny svindelbølge.

Tror det er en venn

Leder for Slettmeg.no, Hans Marius Tessem forteller til NTB at det starter med at man får en melding fra noen man tror er en venn om å delta i en konkurranse og ender med at man har gitt fra seg kontrollen over sin Facebook-konto.

- Deretter går vedkommende inn på Facebook-siden din og melder at de har glemt sitt passord, og ber om å få et midlertidig tilsendt til din telefon. Koden du skal få på telefonen din, er det midlertidige passordet ditt, forteller han og fortsetter.

- Når du sender «vennen din» denne koden, gir du dem ditt midlertidige passord til Facebook, ikke en kode for å delta i et spill. Svindleren kan da logge seg inn og ta kontroll over din Facebook-konto.

Skrur på totrinnspålogging

Tessem påpeker at du kun kan motta en midlertidig passordkode på telefonen dersom totrinnspålogging ikke er skrudd på, skriver NTB.

- Svindlerne er ofte raskt ute med å skru på totrinnspålogging på kontoen de har kapret, noe som gjør prosessen med å ta tilbake kontrollen over kontoen din langt mer krevende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer