Frykter støy i barnehage

Ungene i Tonsenjordet barnehage utsettes for så mye støy at det kan være helseskadelig, mener Hørselshemmedes Landsforbund (HLF).

Publisert
Sist oppdatert

Femti meter fra barnehagens uteområde durer biler og busser forbi på den sterkt trafikkerte Trondheimsveien i Oslo. Foreldre fortviler over at ikke noe blir gjort for å dempe støyen. De får støtte fra HLF.

- Ved å nekte å sette opp støyskjerm setter Bjerke bydel unge ører i fare og uttrykker manglende forståelse for støyens innvirkning på hørselen, sier informasjonssjef Anders Hegre.

Les også: Støy forsinker barnet:

- Ikke farligVed Tonsenjordet barnehage ligger støynivået gjennomsnittlig på 60-65 desibel. Det er 5-10 desibel over grenseverdiene i forskrift om miljørettet helsevern. Hegre mener barn i barnehager generelt er utsatt for altfor høyt lydnivå i løpet av en dag.

Ifølge overlege ved øre-nese-hals-avdelingen ved St. Olavs Hospital, Haakon Arnesen, er det imidlertid ikke fare for hørselsskader.

- Jeg ville ikke vært bekymret for barnas hørsel. De målte lydnivåene er ikke så høye at de er skadelig for hørselsorganet. De kan derimot føre til stress og dermed for eksempel hodepine, forklarer han.

Hva gjør du når barnet ditt har hodepine? Sjekk her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer