Frykter strømprisene mest

Økte strømpriser bekymrer mer enn renteøkninger, viser en ny undersøkelse. Men de aller fleste har god nok økonomi til å takle både økte renteutgifter og strømregningene.

Publisert
Sist oppdatert

Strøm er folks største økonomiske bekymring for tiden. To av fem mener strømprisen vil påvirke privatøkonomien betydelig denne høsten, ifølge DnB NORs forbrukerbarometer for tredje kvartal.

Litt overraskende, synes forbrukerøkonom Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR.

- De økte strømutgiftene vil tross alt ikke være så mye i kroner og øre i forhold til hva folk flest har i låneutgifter, sier hun til NTB.

For til tross for at rentene øker, er det bare halvparten så mange nå som tror renten for noen påvirkning på deres privatøkonomi sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.

- Årsaken er nok at renteøkningene er ventet og varslet. Folk har hatt god tid til å forberede seg. Og svært mange lånetakere har jo kjent på rentenivåer som er langt høyere enn dagens, sier Rasmussen.

Greier det

Hun tror frykten for strømprisene skyldes i stor grad at det har vært et stort fokus på dette i mediene den siste tiden. Undersøkelser som er gjort viser at de aller fleste har buffere til å tåle økte utgifter, og svært mange har brukt de siste årenes velstandsøkning til å spare penger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer