Studere ved siden av jobb

Frynsegodet som kan dekke lappen

Du kan få dekket utdanning av arbeidsgiver skattefritt - og nå har det skjedd en helt spesiell endring.

NÅR LAPPEN ER RELEVANT: I saken nedenfor kan du lese om når jobben kan dekke veien din til førerkortet. Foto: NTB
NÅR LAPPEN ER RELEVANT: I saken nedenfor kan du lese om når jobben kan dekke veien din til førerkortet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at kostnader knyttet til etter- og videreutdanning mens du er ansatt hos en arbeidsgiver er skattefrie?

Å ha en jobb der arbeidsgiver er villig til å dekke utdanningsutgifter for deg, attpåtil skattefritt, er en veldig god avtale, skriver Simployer. Det å utvide eksisterende kompetanse har svært stor verdi for arbeidstaker og -giver.

- Enkelt sagt er det slik at arbeidstakere som har jobbet mer enn ett år fulltid i en virksomhet, skattefritt kan få dekket utgifter til utdanning inntil fire semestre, forklarer Simployers økonomirådgiver Espen Øren.

- Det er også slik at de kan få dekket utgifter ved utdanning i forbindelse med opphør av arbeidsforhold, rett og slett for at det skal være lettere å finne seg nytt arbeid, legger han til.

Ny formulering

Og vurderer du å nytte deg av dette frynsegodet, kan du glede deg over en endring i Skattedirektoratets Skatte-ABC for 2021/2022, som ble publisert like før jul.

Der er det nemlig lagt inn en ny formulering som gir enda mer spillerom med tanke på hva slags type utdanning du kan velge innenfor skattefritaket:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer