Fryser du?

Muligens kommer det av at du er ensom ...

Ensomme mennesker fryser lettere skal vi tro to canadiske psykologer Foto: Colourbox
Ensomme mennesker fryser lettere skal vi tro to canadiske psykologer Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sosial isolasjon gjør at du føler deg fysisk kald, slår to canadiske psykologer fast etter å ha eksperimentert med 65 studenter. Videre viser undersøkelsene at mennesker som føler seg ensomme oftere velger varm suppe eller kaffe istedenfor kald mat og drikke. Det melder nettstedet webmed.com.

Fysisk kald

- Det er slående at folk foretrekker varm kaffe og suppe når de føler seg ensomme. Våre undersøkelser foreslår at varm kyllingsuppe kan ha en positiv effekt på folk som føler seg sosialt isolert, sier psykolog Geoffrey J. Leonardelli ved Toronto universitet.

Sammen med kollegaen Chen-Bo Zhong gjennomførte Leonardelli to eksperimenter med 65 studenter. Først ble studentene delt opp i to grupper. Den første gruppa skulle tenke tilbake på en periode hvor de følte seg utelatt. Den andre på en tid hvor de følte seg inkludert.

Deretter ble de bedt om anslå temperaturen i rommet. Selv om temperaturen i rommet hele tiden var den samme, mente studentene at den var alt fra 11 til 40 grader. Og ganske så oppsiktsvekkende var det helt klart flere av de som følte seg utelatt som syntes det var kaldere i rommet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer