Full middag for 40 kroner

Fire kokker viser DinSides lesere hvordan lage god mat for lite penger.

Publisert
Sist oppdatert

Det er januar, og trass i gode forsetter om å spare litt av desemberlønnen med halv skatt, er det mange som sliter med knappe budsjetter.

- Det blir nudler igjen, da, tenker du kanskje.

Det er klart man kan leve ekstremt billig om man spiser nudler (3 pakker til 10 kroner) eller hva med 3 frossenpizzaer til 16,90 på Lidl?

Svinebillig ferdigmat er greit nok det, for en kort periode, men neppe noe å fø opp en kommende generasjon, gi energi til studenten - eller den hardtarbeidende sliteren.

Vi vil ha næringsrik mat, laget fra bunnen, på vårt eget kjøkken. Som lukter godt, ser fristende ut, og metter - selv om det ikke koster skjorta.

Fire kokker viser DinSides lesere hvordan lage god mat for lite penger. Firemannsfamiliebudsjetter er satt til 100 kroner og singelhusholdningsbudsjettet til 40 kroner.

40 kroner kan kanskje virke litt mye for én person, men vi har gitt kokkene litt større økonomisk spillerom her, siden det er dyrere å kjøpe mindre pakker med råvarer enn de store familie-pakkene.

Lag stort, frys ned

Lag store porsjoner, og frys ned, eller oppbevar i kjøleskapet og varm opp senere, er rådet singelhusholdningene får fra Craig Whitson, siddis-amerikaneren som står bak de to store kokeboksuksessene Far heter daddy og Far lukter svidd, for ikke å snakke om restuaranten ved navn Craig's Kjøkken & Bar i Stavanger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer