Matpriser:

Full prisforvirring

Samme godteri kostet 35 og 37 kroner. Hvilken pris gjelder?

HVOR MYE KOSTER DET? Samme godteri hadde to ulike priser på Rema 1000 i Stokke mandag ettermiddag. Foto: Celina Stamper
HVOR MYE KOSTER DET? Samme godteri hadde to ulike priser på Rema 1000 i Stokke mandag ettermiddag. Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert

Et råd vi kommer til å gjenta til det kjedsommelige, er at du må alltid sjekke kilo- og literprisen på dagligvarer. Dette gjelder ikke minst, når du skal sammenlikne priser på like varer som selges i ulike størrelser.

Men hva gjør du når hylleprisen varierer på prikk like produkter? På Rema 1000 i Stokke mandag ettermiddag, fant DinSides journalist to ulike priser på 200-gramsposer med R Sjokoskruer. Posene var like, og sto i samme hylle, med en halv meters mellomrom, men prisen var ulik: 35 og 36,80 kroner.

Line Aarnes, kategori- og innkjøpsdirektør i Rema 1000 sier til DinSide at i perioder med sterk konkurranse hender det de setter ned prisen flere ganger per dag.

- Når det gjelder Sjokoskruer endret de ikke pris hos Rema 1000 Stokke i går, så her ser det dessverre ut som om hylleetikett henger igjen med en gammel pris. Det beklager vi!

Oppdager du noe liknende har du, ifølge Aarnes, alltid krav på å få den laveste prisen.

- I dette tilfellet kan kunden be om prisen på hylleetiketten, sier Aarnes og avslutter:

- Vi beklager at kunden hos Stokke opplevde to forskjellige priser og vi følger opp den konkrete butikken, slik at de får undersøkt og rettet opp feilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer