Fulle bier gir alko-svar

Berusede bier gir oss ny informasjon om effekten av alkohol på mennesker.

Publisert
Sist oppdatert

Fulle bier produserer ikke så mye honning som man kunne håpe på, men oppførselen deres under påvirkningen kan hjelpe forskere i å forstå effekten av alkohol på mennesker.

Lik påvirkningForskerne fant ut at alkohol påvirker bier og mennesker på lik måte, ved å svekke bevegelsen og stoppe lære- og hukommelsesprosessen deres, og disse effektene forsterkes ut i fra hvor mye alkohol de inntar og tiden siden inntaket.

Studien viste at honningbier som ble gitt alkohol på det meste tilbrakte 40 minutter på bakken. Bier som drakk alkohol tilsvarende menneskers vin, brukte minst tid på bakken.

- På molekylnivået fungerer hjernen til honningbier og mennesker likt. Å vite hvordan kronisk alkoholbruk påvirker gener og proteiner i honningbiens hjerne, kan hjelpe oss med å etter hvert forstå hvordan alkoholisme påvirker hukommelsen og oppførselen til mennesker, sier forsker Julie Mustard til WebMdHealth.

Var opp nedI undersøkelsen matet forskerne arbeidende honningbier med en blanding av sukker og alkohol med en alkoholkonsentrasjon på mellom 10 og 100 prosent. Blandingen med 10 prosent alkohol var tilsvarende vin og 100 prosent-blandingen var tilsvarende kornalkohol, som øl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer