Fulle flytog

Selv om vannet går i Romeriksporten, vinner Flytoget de store passasjermengdene. Flere avganger er stappfulle før de kommer til siste stasjon.

Publisert

Så lenge det renner i Romeriksporten må Flytoget kjøre rundt Østmarka på NSBs lokalnett. Kapasiteten her tilsier at Flytoget, som for tiden kalles "Rundt-tunellen-flytoget", kun går to ganger i timen i rushtiden. Ellers om dagen vil toget foreløpig gå fire ganger i timen - annenhver fra Oslo S og Asker. Fra Oslo kan du regne med å være i terminalen 33 minutter etter avgang. Fra Asker skal det ta litt over en time.

Midlertidig lavpris

Prisen er foreløpig 90 kroner fra Asker og Sandvika, 70 kroner fra Lysaker, Skøyen, Nationaltheateret og Oslo S og 50 kroner fra Lillestrøm. Barn under 15 år, pensjonister og familiemedlemmer som reiser sammen med fullprisreisende, får 50 prosent rabatt på enkeltreiser.

Flytogets priser blir nesten fordoblet når toget får benytte seg av Romeriksporten. Men da skal det til gjengjeld ta 14 minutter kortere tid. På reisedagen gir flytogbilletten deg gratis overgang innen én sone på alle Sporveiens ruter i Oslo samt busser og tog i Akershus (SL-systemet).

Flytoget melder om meget godt belegg. Så mange har faktisk reist med toget de første dagene, at reisende fra Lillestrøm, som er siste holdeplass, ikke har fått plass på de travleste avgangene!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.