Fullere av lettbrus

Er du blant dem som er opptatt av figuren og blander sprit med lettbrus? Det er neppe så lurt, for det gjør deg fortere full.

Publisert
Sist oppdatert

Å blande spriten eller drinken med lettbrus høres ut som en god måte å unngå inntak av overflødige kalorier. Men nå hevder forskere at denne kombinasjonen kan gjøre deg fortere full. Så da er det kanskje ikke så fornuftig likevel?

Det er lege Chris Rayner ved Royal Adelaide Hospital i Adelaide, Australia, som hevdet dette på et seminar i Los Angeles tidligere denne uken, skriver Health Day.

Han har gjort en studie på åtte menn og målte hvor mye alkohol de hadde i blodet ved ulike anledninger. På to forskjellige dager drakk mennene enten vodka blandet med vanlig brus (478 kalorier) eller med lettbrus (225 kalorier). Begge drinkene på 600 milliliter inneholdt 30 gram etanol (alkohol).

I følge forskerne har sukkermengden mye å si når kroppen absorberer alkohol.

- Kalorimengden påvirker hvor raskt magen tømmes. Drinker med lettbrus fordøyes raskere enn vanlige drinker, sier Rayner.

Blander du derimot energidrikker som Red Bull med alkohol for å holde deg edru lenger? Da lurer du deg selv!

For å teste denne teorien brukte forskerne ultralyd.

Toppet seg etter 30 minutterForskerne brukte ultralyd for å regne ut hvor raskt magen til mennene ble tømt etter de hadde drukket drinkene. De målte også mengden med alkohol i blodet, både rett etter at de hadde drukket og tre timer etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer