Fullere enn du tror

Blander du energidrikker som Red Bull med alkohol for å holde deg edru lenger? Da narrer du deg selv, viser ny forskning.

Publisert
Sist oppdatert

En ny studie avliver myten om at man holder seg edru lenger ved å blande energidrikker som Red Bull med alkohol. Brasilianske forskere sammenlignet reaksjonene til 26 menn i 23-årsalderen, som fikk vodka, Red Bull og en kombinasjon av begge i tre forskjellige omganger. Og selv om mennene prøvde å overbevise om at blandingen av vodka og Red Bull ikke førte til samme rus som ren vodka, avslørte flere tester det motsatte, skriver HealthDay News.

Nedsatt vurderingsevne- En full person er som regel ikke i stand til selv å vurdere hvor full han er, sier Maria Lucia Souza-Formigoni, forsker ved Psykobiologisk avdeling, Brasil University of Sao Paolo.

Hun legger til at det er viktig å forstå at man er like mye påvirket av alkohol selv om man føler seg på topp, og derfor aldri må kombinere alkohol og bilkjøring.

- Unge mennesker i Brasil tror, akkurat som man gjør i andre land, at Red Bull og tilsvarende energidrikker hindrer dem i å bli trette av alkoholen, og gjør det mulig å danse hele natten, sier Souza-Formigioni.

Alkoholen avgjør hvem du tar med deg hjem fra byen, viser en tidligere undersøkelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer