Fullverdig nettbank på mobilen

Og du trenger ikke kodekort.

Du trenger ikke ha iPhone, men foreløpig må du ha Telenor mobil.   Foto: Colourbox.com
Du trenger ikke ha iPhone, men foreløpig må du ha Telenor mobil. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er klart for BankID på mobil, og tjenesten gjør bank- og betalingstjenester tilgjengelig uavhengig av hvor du befinner deg. Kravet for å benytte tjenesten er at du foreløpig må være Telenor-abonnent, og til nå er det kun Skandiabanken og DnB NOR som tilbyr tjenesten.

- Skandiabanken lanserte BankID på mobil allerede onsdag i forrige uke, som første bank i Norge. Innføringen gikk smertefritt, og kunder har begynt å ta i bruk tjenesten. Vi har fått mye god skryt fra godt fornøyde kunder, sier informasjonssjef i Skandiabanken, Johnny Anderson.

Foreløpig er tjenesten kun tilgjengelig for de som har mobilabonnement fra Telenor. Også Telenor har startet salg av iPhone nå, og Anderson tror dette kan virkelig bli en populær tjeneste for Mac-entusiaster i tiden fremover.

Slik ser det ut når du logger deg inn på Skandiabanken med iPhone.(Faksimile: Skandiabanken.no)
Slik ser det ut når du logger deg inn på Skandiabanken med iPhone.(Faksimile: Skandiabanken.no) Vis mer

Nå er iPhone-salget virkelig i gang


Ingen ekstra kodebrikke

I BankID-løsningen ligger sikkerhetsnøklene i SIM-kortet på mobilen, og dette betyr at du slipper både kodekort og sikkerhetssertifikat for å logge inn i nettbanken. Dermed er det klart for å betale regninger på bussen, på hytta, eller hvor du nå skulle befinne deg. Det eneste som kreves, er at du har internett på mobilen.

Antakelig vil dette oppleves som en fordel siden vi gjerne alltid har med oss mobiltelefonen, men ikke kodeenheten som trengs i dag.

Fikk ti milliarder inn på konto!

Bankene utsteder

Det er bankene som vil utstede BankID på mobil på lik linje med vanlig BankID, som så langt benyttes av 1,9 millioner nettbankkunder.

- Dette er et gjennombrudd for mobilen som distribusjonskanal, sier Marit Giske, informasjonsrådgiver i DnB NOR.

Hun forteller at også DnB NOR er igang med å teste ut tjenesten på noen av sine kunder.

Her kan du se prosessen med bank-ID hos Skandiabanken - steg for steg.

Sperres etter tre forsøk

Vil den nye BankID-løsningen være lett å misbruke hvis du mister mobilen?

- Uvedkommende er helt avhengig av også å ha tilgang til PIN-kode for BankID på mobil for å kunne nyttiggjøre seg av en stjålet mobil, sier Anderson i Skandiabanken.

Han forteller at etter tre forsøk med feil PIN-kode vil BankID på mobil være utilgjengelig. Dersom mobilen mistes eller blir frastjålet, kan man enkelt sperre SIM-kortet - på samme måte som vi normalt sperrer mistede bankkort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer