Fullverdig nettbank på mobilen

Og du trenger ikke kodekort.

Du trenger ikke ha iPhone, men foreløpig må du ha Telenor mobil.   Foto: Colourbox.com
Du trenger ikke ha iPhone, men foreløpig må du ha Telenor mobil. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er klart for BankID på mobil, og tjenesten gjør bank- og betalingstjenester tilgjengelig uavhengig av hvor du befinner deg. Kravet for å benytte tjenesten er at du foreløpig må være Telenor-abonnent, og til nå er det kun Skandiabanken og DnB NOR som tilbyr tjenesten.

- Skandiabanken lanserte BankID på mobil allerede onsdag i forrige uke, som første bank i Norge. Innføringen gikk smertefritt, og kunder har begynt å ta i bruk tjenesten. Vi har fått mye god skryt fra godt fornøyde kunder, sier informasjonssjef i Skandiabanken, Johnny Anderson.

Foreløpig er tjenesten kun tilgjengelig for de som har mobilabonnement fra Telenor. Også Telenor har startet salg av iPhone nå, og Anderson tror dette kan virkelig bli en populær tjeneste for Mac-entusiaster i tiden fremover.

Nå er iPhone-salget virkelig i gang

Ingen ekstra kodebrikke

I BankID-løsningen ligger sikkerhetsnøklene i SIM-kortet på mobilen, og dette betyr at du slipper både kodekort og sikkerhetssertifikat for å logge inn i nettbanken. Dermed er det klart for å betale regninger på bussen, på hytta, eller hvor du nå skulle befinne deg. Det eneste som kreves, er at du har internett på mobilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer