Utbrudd i Europa:

Funn av salmonella i kinderegg

Det rapporteres om utbrudd i åtte europeiske land på grunn av «Kinder Suprise.»

TREKKES TILBAKE: Flere kinderegg tilbakekalles i Storbritannia og flere andre land i Europa. Foto: Victoria Jones/PA/NTB
TREKKES TILBAKE: Flere kinderegg tilbakekalles i Storbritannia og flere andre land i Europa. Foto: Victoria Jones/PA/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sjokoladeprodusenten Ferrero tilbakekaller flere partier med «Kinder Surprise»-egg i Storbritannia på grunn av en kobling med salmonella, ifølge flere britiske medier, som The Guardian, BBC og The Independent.

Det melder matprodusenten Food Standards Agency (FSA).

I en pressemelding sier FSA: «Dette er i forbindelse med en potensiell kobling til et salmonellautbrudd. En rekke av de rammede har vært små barn».

Undersøkelser har vist en sammenheng mellom salmonellaforgiftningen over hele Storbritannia med Kinderegg. Rundt 57 personer, hovedsakelig små barn, har blitt smittet med salmonella.

Nå viser det seg at utbruddet av mage-tarmbakterien kommer fra én bestemt fabrikk, melder Aftonbladet. Det fører til at flere land har blitt nødt til å tilbakekalle kinderegg.

Et smittetilfelle i Norge

Mattilsynet undersøker om produktene er kommet til Norge for øyeblikket, melder FHI i en pressemelding tirsdag.

- I Norge er det påvist smitte hos én person. Vedkommende ble syk i slutten av februar og var smittet med samme variant som ble påvist i utbruddet i Storbritannia, sier seniorrådgiver Heidi Lange i FHI i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer