Futen pusser opp på nettet

Det har lenge vært mye nyttig på Skatteetatens nettsted, men nå har det også blitt lett å finne.

Futen pusser opp på nettet
Publisert

Det var ganske tregt før. Grønn bakgrunn og ikke noe annet enn standard HTML uten bilder eller tabeller side opp og side ned. Navigasjonen var heller ikke helt logisk. Riktignok inneholdt nettstedet veldig mye nyttig informasjon. Det var også en svært elegant javakalkulator som beregnet skatten din - en forenklet interaktiv selvangivelse.

Informasjonen er der ennå, men nå kan du finne den. Det var ikke så lett tidligere. Den interaktive skatteberegneren er der også, men den er ikke oppdatert med skattesatsene for 1999 ennå (kanskje han som laget den har slutta). Trass i budsjettforliket i Stortinget, som gikk ut på at skattene skulle være uendret fra 1998 til 1999, er det en hel rekke endringer.

På det nye nettstedet har man nå også startet en spørsmål og svar-tjeneste hvor Skattedirektoratets eksperter gir til beste sine regeltolkninger. Har du et skattespørsmål bør du ile til Skattedirektoratet.

Alle skjemaer skatteetaten distribuerer til sine brukere kan også lastes ned fra nettstedet, enten i PDF eller Word-format.

Blant de åpenbart nyttige ting du finner på Skattedirektoratets nettsted er alle beløpsgrenser og skattesatser for 1999. Siden dette er internett, har etaten også lagt vekt på internettrelatert informasjon. Blant annet fant vi følgende pussige uttalelse om hvorvidt det er moms på design-tjenester for internett:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer