Futen tar kort i USA

Betale med kort? Ikke noe problem i USA. Der får du i tillegg bonuspoeng for hver krone du bruker på kortet.

Publisert

Rike amerikanere har oppdaget at det beste plaster på såret når restskatten skal betales er laget av plast, men helst gullkort. For første gang tar det amerikanske ligningsvesenet (IRS) kredittkort, og mange kredittkort belønner sine kunder med bonuspoeng som kan brukes til flybilletter, gavekort, eller hotellregninger.

Ordningen koster litt mer enn å bruke sjekk eller giro, men for folk med mye penger og visse behov kan det lønne seg. IRS har ikke lov til å ettergi skatteyteren de gjennomsnittlig 2,2 prosent kortselskapene tar som gebyr på korttransaksjoner, men har alliert seg med selskapet U.S. Audiotex, som ordner det ved å belaste kortet med gjennomsnittlig 2,2 prosent ekstra.

Regnestykket er ganske greit. En restskatt på 100.000 dollar, dekket med sjekk, koster nøyaktig 100.000 og det en får er lavere saldo og en litt ribbet, ensom følelse.

Kredittkort betyr en regning på 102.200 fra for eksempel American Express, men inkluderer 100.000 bonuspoeng som nøyaktig tilsvarer en flybillett, First Class, New York-London-New York, med champagne, pris 8600 dollar, profitt 6000, og den ribbede, litt ensomme følelsen kommer 30 dager senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer