Mange matsorter har ufortjent dårlig rykte. Her er godsakene du gjerne blir bedt om å ligge unna når du er på slanker'n, men som faktisk er bra å spise om du vil holde linjene.
Les også: 9 trinn for et slankere 2009
Biff
Du har sikkert hørt at du bør ligge unna rødt kjøtt om du vil holde figuren slank. Imidlertid er det forskjell på rødt kjøtt. Velg de magre stykkene, altså de det ikke er så mye fett på. Det er ikke mer mettet fett i disse kjøttstykkene enn det er i et stykke kyllingbryst på samme størrelse.
Svinekjøtt
Dagens svinekjøtt er faktisk langt magrere enn det var for 40 år siden. Renskåret svinekjøtt fritt for fett og bein inneholder kun 2-4 prosent fett, og er dermed en utmerket proteinkilde på linje med oksekjøtt.
Pasta
Pastaen er snart like utskjelt som poteten. Det er helt riktig at pasta kan være en kilde til unødvendig mange karbohydrater i kosten.
Imidlertid finnes det nå utallige varianter av fullkornpasta på markedet - like god som vanlig pasta. Den inneholder langt færre karbohydrater. I tillegg er den rik på fiber, som både metter og letter fordøyelsen.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger