Fyll tanken søndag

Fyll tanken søndag, og kjør rett forbi stasjonen på tirsdager.

Publisert
Sist oppdatert

Spar nesten én krone per liter hver gang du tanker bensin eller diesel! Det høres nesten ut til å være for godt til å være sant. Men det er det heldigvis ikke.

Årets billigste bensinkjede

Spar én krone per liter

Prisstatistikk fra DinSides bensindesk de siste ni månedene viser nemlig at det er blitt enda større forskjell fra dag til dag på hva du kan spare når du fyller drivstofftanken med bensin eller diesel.

Som tabellene viser, kan du spare 80 øre per liter ved å fylle tanken med bensin på søndager fremfor på tirsdager.

Gjelder det diesel, kan du spare hele 85 øre per liter ved å fylle tanken med på søndager, og kjøre rett forbi på tirsdager.

Billigste og dyreste bensindag
UkedagBensinpris
Søndag11,16
Lørdag11,33
Mandag11,45
Fredag11,69
Onsdag11,80
Torsdag11,80
Tirsdag11,96
Forskjell fra dyrest til billigst80 øre per liter
Kilde: DinSides bensindesk, 1/6-2007 til 18/2-2008.
Billigste og dyreste dieseldag
UkedagDieselpris
Søndag10,05
Lørdag10,16
Mandag10,19
Fredag10,48
Onsdag10,68
Torsdag10,69
Tirsdag10,90
Forskjell fra dyrest til billigst85 øre per liter
Kilde: DinSides dieseldesk, 1/6-2007 til 18/2-2008.

Prisstatistikken for de siste 8-9 månedene inneholder totalt 25.000 priser.

Sist vi sjekket var også tirsdag den dyreste dagen. Men besparelsen er mye høyere nå, enn tidligere. For da kunne man, ved å velge rett dag, spare 43 øre på bensin og 68 øre på diesel. Nå ligger besparelsene henholdsvis 86 og 25 prosent over dette.

Bensin blir 60 øre dyrere

Årlig besparelse

Tar man utgangspunkt i at man kjøper drivstoff på den billigste fremfor den dyreste dagen, kan dette godt bety noen kroner i løpet av et år.

Bruker du 1.200 liter diesel, vil du eksempelvis kunne spare hele 1.020 kroner i året - penger rett i lommen som du allerede har skattet av.

Bruker du 1.500 liter bensin, vil du tilsvarende ha en årlig besparelse på 1.200 kroner. Også penger rett i lommen.

De verste bensinfylkene

Mystiske svingninger

Men hva skyldes dette? Med de store forskjellene i pris i løpet av uken, må vi nesten gå ut fra at dette ikke kan være tilfeldige svingninger? Eller?

- Vi har registrert disse prisforskjellene, og at de tydeligvis øker. Og det er åpenbart at det er en fordel for bensinstasjonene å lokke folk til stasjonene i helgen, så de også foretar andre kjøp, sier kommunikasjonssjef i NAF, Inger Elisabeth Sagedal.

Kan man forestille seg at det ligger noe prissamarbeid bak dette?

- Det kan vi ikke spekulere i. Men man kan jo spørre seg selv om hvilken pris som er den reelle, om det er helgeprisen, sier hun og legger avslutningsvis til:

- Dette er antagelig veldig gjennomtenkt fra forhandlernes side, og fra et forbrukerperspektiv er det viktig å være dette bevisst, og kjøpe drivstoff i helgene.

I Statoil kjenner man ikke igjen dette mønsteret.

- Vi opererer med en veiledende listepris til våre stasjoner, og denne prisen følger utviklingen i det internasjonale markedet, sier Knut Hansen, informasjonsleder i Statoil Norge AS, og legger til:

- Men forhandleren kan selv fastsette pumpeprisen, det gjøres ut fra lokale markedsforhold. Vi som selskap styrer ikke prisen lokalt.

Men er det ikke tydelig at man har bestemt seg for å ha dyre og billig dager her?

- Jeg vil ikke spekulere i hva som kan være årsaken. Men konkurransen kan jo være større i helgene enn ellers i uken, avslutter Hansen.

Hjelp DinSide - bli bensinrapportør

Uansett hva prisforskjellene skyldes, er moralen så klart å tanke den dagen det er billigst. Problemet er imidlertid at denne dagen kan endre seg fra tid til annen (noe som også har skjedd tidligere). DinSide følger saken løpende, og kommer naturligvis tilbake med mer informasjon dersom dette skulle skje igjen.

Mer bensin fra DinSide:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer