Fyllesjuke avgjøres av fargen på drinken

Vin, øl, gin, champagne eller whisky?

Hvis du vil ha en bedre dag dagen derpå, bør du styre unna alkohol med mørk farge. Foto: Colourbox.com
Hvis du vil ha en bedre dag dagen derpå, bør du styre unna alkohol med mørk farge. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor mange ganger har du ikke våknet med dundrende hodepine dagen derpå, og skyldt på all rødvinen du drakk kvelden før? Din kjære derimot, bare ler av deg, og kaller det en dårlig unnskyldning. Men heldigvis har du faktisk helt rett, og det har forskerne nå klart å bevise.

En ny studie viser at fargen på alkoholen du drikker avgjør hvor fyllesjuk du blir. Jo mørkere drinker du drikker, desto verre blir det å våkne opp dagen etter, ifølge den britiske avisen Telegraph.

De verste synderne er altså whisky, rødvin osv.

Test her: Hvor fyllesjuk er du?

Gjør det like dårlig på jobb

Forskerne fant imidlertid også at personer som drakk mye hvitvin og vodka, gjorde en like dårlig arbeidsinnsats dagen derpå som de som hadde drukket whisky eller rødvin, selv om de følte seg bedre.

Les også: Fyllesjuk på jobb

Forskerne mener forklaringen på hvorfor personer som drikker mørke drikker blir mer fyllesjuke, er på grunn av organiske biprodukter fra gjæringen – som det finnes mer av i mørke drikkevarer. Andre studier har vist at disse biproduktene kan har en slags forgiftende virkning, skriver Fpn.dk, som er forbrukerportalen til den danske avisen Jyllands-Posten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer