Fylte diesel i bensintankene

Tabben kan koste Statoil dyrt.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jan-Erik Jørgensen fikk diesel i bensintanken og en verkstedregning på flere tusen kroner etter en Statoil-tabbe på Fjellhamar, skriver Romerikes Blad.

Da Jørgensen fylte full tank på Statoil på Fjellhamar i forrige uke, ante han fred og ingen fare, men etter en stunds kjøring begynte den ett år gamle BMW'en hans å fuske og trekke dårlig.

Dette skjer ved feilfylling!

Tok fire dager før pumpene stengte

Han tok med bilen på verksted og de trodde først det var en reklamasjon på en del. Delen ble byttet, men bilen ble ikke bedre. Tilbake på verksted ble feilen oppdaget: Det var feil type drivstoff på tanken til Jørgensen.

– Jeg tenkte ikke tanken på at det kunne være feil drivstoff på bilen. Jeg var helt sikker på at jeg hadde fylt med riktig pumpe, forteller Jørgensen til Romerikes Blad.

Og han hadde helt rett. Feilen lå hos Statoil.

Søndag 23. november ble det fylt diesel i tanken med 98 oktan bensin på Statoil-stasjonen på Fjellhamar. Først fire dager senere, på kvelden 27. november, oppdaget Statoil feilen, og pumpene ble stengt.

Det skal ha kommet 15 prosent diesel i tanken med 98 oktan bensin. I løpet av disse dagene skal 60 bilister ha fylt drivstoff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer