Fyr opp forbrenningen

... og hold kiloene på avstand.

Både latter og lett bevegelse kan bidra til å holde forbrenningen oppe. Foto: Colourbox
Både latter og lett bevegelse kan bidra til å holde forbrenningen oppe. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrenningen omdanner maten vi spiser, eventuelt det fettet vi har lagret, til energi som kroppen forbruker. Alle kroppens celler trenger energi for å fungere - det er å levere energi til hjernen eller oksygen til musklene. Jo mer kroppen er i bevegelse, jo mer forbrenner den, og jo mer energi bruker den.

Dette senker forbrenningen

Det er mange faktorer som virker inn på forbrenningen, som arv, alder og hormoner.

Arv spiller en viss rolle med tanke på hvilken forbrenning du blir født med.

Alder påvirker forbrenningen; Forskere antar at forbrenningen avtar med mellom to og tre prosent for hvert tiår etter fylte 20 år. Etterhvert som vi eldes, har muskelmassen en tendens til å minke - og nedgangen i forbrennning aksellererer. Generelt sett "mister" kvinner mellom 10 og 15 prosent av muskelmassen fra de er 20 til de fyller 50 år, ifølge forskning fra Missouri-Columbia University.

Inaktivitet er oppskriften på muskeltap og dermed lavere forbrenning. Muskler forvandles til fett om de ikke er aktive, og fett bare lagrer energi - mens muskler forbrenner energi. Så hva er det best å ha i kroppen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.