Fysioterapi best mot sykefravær

Legene havner på tredje plass når nordmenn skal rangere hvilken yrkesgruppe som er best egnet til å redusere sykefravær. Fysioterapeutene kommer best ut.

Publisert
Sist oppdatert

Mens bare 21 prosent mener fastlege eller spesialist er yrkesgruppen som mest effektivt kan motvirke sykefravær, mener hele 44 prosent at fysioterapeutene kan dette best. En tredjedel holder en knapp på kiropraktorene. Det viser Den store muskel- og skjelettundersøkelsen 2004, som er utført av MMI for Norsk Fysioterapeutforbund (NFF).

- Dette er et viktig signal fra befolkningen. Jeg tror folk flest har innsett betydningen av forebyggende arbeid i stedet for behandling. Mer enn fire av ti sykmeldte er ute av arbeidslivet på grunn av muskel- eller skjelettplager, og fysioterapeuter over det ganske land kan og bør få en mer sentral rolle når det gjelder helsefremmende og forebyggende arbeid, sier Anne Lexow, leder i NFF.

Enkle grepNFF mener forebygging av vanlige muskel- og skjelettlidelser i stor grad handler om økt fysisk aktivitet, samt tilrettelegging av arbeidsplassen.

- Mer bevegelse og riktig bruk av kroppen gir et lavere sykefravær, og med relativt enkle grep kan man redusere forekomsten av mange vanlige plager. Ofte handler det rett og slett om å endre folks holdninger og inngrodde vaner, sier Lexow.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.