Gå bankene etter i sømmene

De går langt for å prøve å kapre deg som kunde.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sjekk rentegarantien til Bank 2. De sier at de lover topp 3 rentegaranti på sparekonto med innskudd på minimum 50.000. De presenterer følgelig en liste for å vise at de er på tredjeplass. Den som klarer å få til at de er på tredjeplass, med fire foran seg på listen, bør få igjen skolepengene. Dette er i beste fall villedende markedsføring. Personlig kaller jeg det regelrett løgn og svindel, skriver DinSide-leser og viser til teksten i boksen nedenfor:

Bank 2 har siden oppstarten i 2005 gitt sine kunder en topp 3 rentegaranti på plasseringskontor for innskudd over 50.000 kroner. Spørsmålet er om de egentlig ligger på topp 3-listen? I Finansportalens lister over innskuddsrenter finner vi Bank 2 lengre ned på listen over innskudd på 50.000 kroner:

For ordens skyld krever vinneren, Sparebanken Narvik, en månedlig sparing for at du skal få beste rente, men de andre bankene på listen har etter det DinSide erfarer ingen betingelser knyttet til uttak eller sparing.

Disse bankene gir elendige råd!

Et definisjonsspørsmål?

- Det kan oppstå noen variasjoner fordi det varierer hvordan opplysningene oppdateres og hvilke produkter vi blir sammenlignet med, men jeg føler vi har ganske god kontroll på at vi ligger som nummer tre, sier Christin Sanders, banksjef i Bank 2 til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.