Gå gratis til legen

Kaster du kvitteringene når du har vært til legen eller fysioterapeuten? Det kan du i verste fall tape tusenlapper på.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: /colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: /colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor benyttet 922.000 nordmenn seg av frikortordningen innenfor helsetjenesten. Og fram til oktober sponset staten frikortmottakerne med medisiner, undersøkelser og behandling verdt mer enn to milliarder kroner, viser de ferskeste tallene fra NAV.

Frikortordningen innebærer at du får enkelte helsetjenester gratis ut kalenderåret etter at du selv har betalt et visst beløp. Men selv om ordningen er godt innarbeidet, er det ikke sikkert alle som har rett til frikort, benytter seg av tilbudet eller er føre var.

- Vi har ikke tall som kan belyse hvor mange som eventuelt burde fått frikort. Men vi kan ikke utelukke at enkelte glemmer å ta vare på kvitteringer, eller finner ut i løpet av året at de for eksempel måtte gå mer til legen enn de hadde trodd, sier Hilde Olsen, direktør i arbeids- og velferdsdirektoratet i NAV.

Er du syk uten å vite det? Her er ti livreddende råd

Maks 1.740 kronerFor at du skal kunne få utstedt frikort, må du nemlig kunne legge fram kvitteringer som bevis på at du har nådd det såkalte egenandelstaket. Så da er det vel like greit å begynne å samle på dem med en gang!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer