Gå i budsjett på 1-2-3

Betalte du TV-lisensen i går, eller er du som vanlig på etterskudd med regningene? Skal du unngå stive purregebyr og kredittrenter fra helvete er det bare en ting å gjøre. Her får du grunnreglene som redder økonomien.

Publisert
Sist oppdatert

Jada, vi vet det er kjedelig, men det er faktisk ingen vei utenom: Skal du få orden på økonomien må du slutte å bruke mer penger enn du har.

Budsjett: For å klare det må du ikke bare vite hva du får i lønningsposen hver måned, men også hvor store dine månedlige utgifter er.

Det er selvsagt her budsjettet kommer inn; du må nemlig ta deg tid til å lage et oppsett over framtidige inntekter og hva pengene går til – ikke bare denne uken, men også for månedene som kommer.

For løsningen er enkel når du vurderer din egen økonomi: Går månedsbudsjettet i minus må du kutte kostnader helt til du går i null. Så enkelt, men likevel så vanskelig.

Hva bør med i budsjettet? Det ser du i DinSides hvor mye kan du låne kalkulator!

Kalkulatoren gir deg full oversikt over postene i SIFO's standardbudsjett, og inkluderer blant annet penger til mat, drikke, transport, barnehage, tøy, møbler, telefon, helsetjenester, trening og hobby. Et viktig poeng er likevel at SIFO-satsene er ekstremt nøysomme, her finnes det for eksempel ikke noe rom for unødvendig luksus som potetgull, for ikke å snakke om alkohol eller tobakk. Vi har derfor gjort det slik at du kan velge om du vil bruke 10, 20, 30, 50 eller 100 prosent mer enn standardbudsjettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer