Gå ikke glipp av 3.000 kroner!

Fredag er siste sjanse for å sette inn penger på BSU-kontoen i 2006. Setter du inn maksbeløpet, kan du spare 3.000 kroner.

Er drømmen nøkkel til egen husdør? Da bør du benytte deg av alle de fordelene en BSU-kontoen gir deg underveis. Foto: Damir Cudic/ istockphoto.com Foto: Damir Cudic
Er drømmen nøkkel til egen husdør? Da bør du benytte deg av alle de fordelene en BSU-kontoen gir deg underveis. Foto: Damir Cudic/ istockphoto.com Foto: Damir Cudic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lønnsomt for ungdom

BSU, boligsparing med skattefradrag for ungdom, er en meget lønnsom spareform for unge fra 18 til og med 33 som vil spare til egen bolig. De kan spare opp til 15.000 kroner i året, maks 100.000 kroner totalt.

En av fordelene med en BSU-konto er at den gir rett til et ekstra skattefradrag. Du får et direkte fradrag i skatten på 20 prosent, maksimalt 3.000 kroner årlig. Hvert år kan du spare opptil 15.000 kroner på en BSU-konto, og totalt kan du spare 100.000 kroner, eksklusive renter.

Ønsker du å få med skattefordelen i 2006 bør du handle raskt! Fredag er nemlig siste sjanse til å sette inn penger på kontoen. Sparer du maks, betyr dette i praksis 3.000 kroner, rett i lommen.

Fordelaktige vilkår

BSU-kontoene har vanligvis en rente som ligger litt over renten på vanlige sparekontoer. Dette kan variere noe, men de beste BSU-rentene ligger milevis over den gjengse sparebank.

I tillegg vil du, som BSU-kontoinnehaver, kunne få gunstige vilkår om du tar opp boliglån.

Halvparten har ikke

En undersøkelse utført av Norstat for SpareBank 1 viser imidlertid at bare annenhver person under 34 år sparer i BSU, og går dermed glipp av sparebonusen hvert år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer