Gå ned i vekt med blodtypen

Hvis du velger mat ut i fra blodtypen din vil du raskt gå ned i vekt.

Publisert
Sist oppdatert

I følge Aftonbladet kan du slanke vekk ti prosent av vekten din på tre måneder med denne dietten.

Det er den amerikanske naturlegen Peter D’Adamo som har utviklet dietten. Han hevder i boken ”Eat right for your type” at vi tåler ulike typer mat ut i fra hvilken blodtype vi har.

Grunnen til dette er, i følge D’Adamo, at blodlegemene hos blodtypegruppene har ulike sukkerstrukturer på cellene. Disse strukturene stemmer mer eller mindre med de ulike proteinene med sukkergrupper som fins i alle typer mat.

Hvis man spiser mat som ikke stemmer med sin grodgruppe kan det irritere immunforsvaret og etter hvert føre til dårlig blodflyt.

Men mange er kritiske til dietten: - Jeg holder med i at det fins sammenheng mellom ulike blodgrupper og kost, men å holde å dele inn etter blodgruppene er alldeles for generalisert for at man skal ha rett til å dra så store slutninger og si til noen at du går ned i vekt, sier legen Bertil Dahlgren til Aftonbladet.

Her er de ulike blodtypene og maten du bør velge:

Blodgruppe OPersoner med blodtype O har god fordøyelse og immunforsvar. De bør bedrive intensiv fysisk trening. Kjøtt er godt for denne blodtypen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer