Gå ned tre til seks kilo på to uker

Over fem millioner amerikanere raser nå ned i vekt med South Beach dietten – en slankekur basert på en liste over snille og slemme karbohydrater utviklet av en lege i Florida.

Publisert
Sist oppdatert

Mannen bak dietten USA sverger til for tiden er hjertespesialisten Arthur Agatston, som er direktør ved Mount Sinai Medical Center i Florida.

Dietten ligner litt på Fedon Lindbergs diett, og velger på samme måte mat med "snille" karbohydrater fra en liste over matvarer sortert etter glykemisk indeks.

Agatston utviklet South Beach-dietten til pasientene sine som han så ikke klarte å gå ned i vekt.

Dietten inneholder normale porsjoner av kjøtt, fjærkre og fisk, i tillegg til egg, nøtter, ost og en del grønnsaker, men slankerne må unngå mat som inneholder ”slemme” karbohydrater - som finmalt hvetemel, hvitt sukker og bakte poteter.

”The South Beach Diet” ble virkelig populær da tidligere president Bill Clinton på en pressekonferanse for AIDS-arbeidet han holder på med ble bedt om å kommentere vekt-tapet sitt på 20 kilo. Han takket ølstopp, sin tyske trener og South Beach-dietten.

Clinton, som var kjent for sine junk-food-vaner og ble kalt ”Bubba” da han var president, sa at man kan gå ned mellom tre og seks kilo de første to ukene av dietten - og dermed gikk boken til topps på bestselgerlistene. Nå har den solgt over 5 millioner eksemplarer i USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer