Gå til jobben - unngå kreft

Vi kan ikke fortelle det ofte nok: Daglig aktivitet gjør deg frisk, rask og glad.

Publisert
Sist oppdatert

Vi nordmenn er glade i å gå tur. Men fortsatt er det et stykke igjen før vi beveger oss så mye som vi burde.

En halv time hver dag, er rådet fra Statens sosial- og helsedirektorat. Og om du går eller sykler til jobben, går i trapper eller tar en kveldstur, er det ikke noe umulig mål.

Mindre kreft med mosjonDet er mange grunner til at fysisk aktivitet er bra for helsen din. Nå mener kinesiske forskere at bevegelse også kan redusere risikoen for kreft i tykktarmen.

En undersøkelse som omfatter 931 kreftpasienter og en kontrollgruppe på 1.552 friske mennesker, viser klare forskjeller i risikoen for denne typen kreft.

Undersøkelsen fra Shanghai i Kina konkluderer med at en drøy halvtime på bena daglig kan redusere risikoen for tykktarmskreft med 43 prosent. Om du sykler to timer om dagen kan du se frem til en reduksjon på hele 59 prosent i forhold til slappfiskene.

Forskerne så også at risikoen for kreft steg i takt med høyere Body Mass Index (BMI). Men det er vanskelig å si akkurat hvorfor aktivitet og normal vekt får så store utslag for kreftrisikoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer