Gambler med helsen

Risikoen for både psykiske og fysiske problemer øker for spillegale, sier en gambling-ekspert.

Publisert
Sist oppdatert

Det er mulig Valgerd Svarstad Haugland slår et slag for folkehelsen når hun innfører monopol på spilleautomater etter nyttår.

En engelsk gambling-ekspert sier spillegalskap er en så alvorlig lidelse at den fortjener mer oppmerksomhet fra helsemyndighetene.

- Skadene av spillegalskap blir ofte ikke synlige før etter en lang stund, sier Mark Griffiths, som er professor i gambling ved Nottingham Trent University, i en pressemelding.

Han viser til at at minst 65 prosent av de som lider av spillegalskap forteller om minst én fysisk skavank - som hjerteklapp, hodepine, dårlig appetitt eller søvnløshet.

Griffiths har skrevet en leder om dette i tidsskriftet British Medical Journal. Han siterer flere studier som viser problemene spillegalskap påfører samfunnet og enkeltpersoner.

For eksempel oppga personer med spillegalskap som ringte inn til en hjelpelinje at de led av depresjon, angst, mageproblemer og selvmordstanker.

Og parnerene til de spillegale får oftere migrene, søvnløshet, depresjon, fordøyelsesproblemer og andre stressrelaterte sykdommer, ifølge Griffiths. Det er også større risiko for at en spillegal vil utøve vold i hjemmet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer