Gammel vane kan koste deg dyrt

Nå er det ekstra viktig å sjekke valutakursen før du handler fra utenlandske nettbutikker.

PRISVEKST PÅ 80 PROSENT: Med dagens kurs vil denne populære DVD-boksen koste under 200 kroner om du betaler i pund på Play.com. Dersom kursen på britiske pund stiger ytterligere, kan det hende prisen på varen vil overstige 200-grensen. Da må du i tilfelle betale moms og et eventuelt fortollingsgebyr, noe som kan gjøre varen cirka 80 prosent dyrere. Foto: Play.com/DinSide
PRISVEKST PÅ 80 PROSENT: Med dagens kurs vil denne populære DVD-boksen koste under 200 kroner om du betaler i pund på Play.com. Dersom kursen på britiske pund stiger ytterligere, kan det hende prisen på varen vil overstige 200-grensen. Da må du i tilfelle betale moms og et eventuelt fortollingsgebyr, noe som kan gjøre varen cirka 80 prosent dyrere. Foto: Play.com/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fire av fem nordmenn har handlet på nettet det siste året, viser en undersøkelse utført Opinion av Posten og Bring.

Flertallet av netthandlerne, det vil si cirka 70 prosent, handlet i norske nettbutikker. Men andelen er synkende, noe som tyder på at mange har fått øynene opp for hvor billig det kan være å handle fra utlandet.

Spesielt gunstig har det vært å handle i britiske nettbutikker de siste årene. Pundet har vært svært billig mot norske kroner, noe som har gjort at norske kunder har fått mye valuta for pengene ved å bruke britiske pund i nettshoppingen.

Pundet nærmer seg normalverdi

Nå har prisen på pundet krøpet sakte, men sikkert oppover, og du må ut med nesten ti norske kroner for ett britisk pund. Med tanke på at pundet i snitt har kostet langt over 11 kroner på 2000-tallet, er ikke dagens nærmere normalen enn tidligere.

Men dette betyr at du også må være ekstra påpasselig med hvor mye du handler for i utenlandske nettbutikker. Den omdiskuterte 200-kronersgrensen gjør at varene du handler på nettet kan bli mye dyrere enn først antatt.

La oss si at du handler en vare for rett under 20 pund i en britisk nettbutikk. Med dagens valutakurs fra det norske tollvesenet tilsvarer dette 193.80 kroner. Denne kursen oppdateres mot slutten av uken, men for oss som har handlet i utenlandske nettbutikker vet vi at det kan ta lenger tid før varen ankommer Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer