Strømpris:

Går av skaftet igjen

Tirsdag blir strømprisen enda høyere enn mandag - blant de fem dyreste dagene denne vinteren.

OPP-OPP-OPP: I februar var gjennomsnittsprisen på strøm 151 øre i Sør- og Øst-Norge. Foreløpig har prisen vært over dette nivået samtlige dager i mars. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
OPP-OPP-OPP: I februar var gjennomsnittsprisen på strøm 151 øre i Sør- og Øst-Norge. Foreløpig har prisen vært over dette nivået samtlige dager i mars. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Akkurat da de fleste trodde sesongen med høye strømpriser ville ebbe ut, steg de kraftig igjen.

Krigen i Ukraina har vært med på å presse opp prisene både på olje og gass i Europa, det har blitt kaldere og det blåser lite på kontinentet – det gjør at også prisene i Sør-Norge stiger til værs.

– Norge vil trolig fortsatt eksportere mye strøm til Europa den kommende tiden. Derfor vil nok strømprisene ligge på mellom 2 og 3 kroner gjennom sommeren i Sør-Norge. Det er det som prises inn i markedet nå, sier analysesjef Tor Reier Lilleholt i Volue Insight, til NTB.

Dobbel rekord

Mandag ble ny årsrekord satt med en snittpris på 292 øre i Sør- og Øst-Norge, men den rekorden varte bare én dag: tirsdag blir strømprisen 322 øre i det samme området. Disse prisene inkluderer moms, men er uten nettleie og andre avgifter.

I den dyreste timen, fra 07 til 08, må du ut med 817 øre (!) per kilowattime, og den er også svært høy timen etter – 770 øre. Timen fra 07 til 08 er faktisk den dyreste timen av alle denne vinteren og slår også rekorden fra 21. desember.

Du gjør med andre ord lurt å ta dusjen i kveld i stedet for i morgen tidlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer