Strømpris:

Går av skaftet igjen

Tirsdag blir strømprisen enda høyere enn mandag - blant de fem dyreste dagene denne vinteren.

OPP-OPP-OPP: I februar var gjennomsnittsprisen på strøm 151 øre i Sør- og Øst-Norge. Foreløpig har prisen vært over dette nivået samtlige dager i mars. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
OPP-OPP-OPP: I februar var gjennomsnittsprisen på strøm 151 øre i Sør- og Øst-Norge. Foreløpig har prisen vært over dette nivået samtlige dager i mars. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Akkurat da de fleste trodde sesongen med høye strømpriser ville ebbe ut, steg de kraftig igjen.

Krigen i Ukraina har vært med på å presse opp prisene både på olje og gass i Europa, det har blitt kaldere og det blåser lite på kontinentet – det gjør at også prisene i Sør-Norge stiger til værs.

– Norge vil trolig fortsatt eksportere mye strøm til Europa den kommende tiden. Derfor vil nok strømprisene ligge på mellom 2 og 3 kroner gjennom sommeren i Sør-Norge. Det er det som prises inn i markedet nå, sier analysesjef Tor Reier Lilleholt i Volue Insight, til NTB.

Dobbel rekord

Mandag ble ny årsrekord satt med en snittpris på 292 øre i Sør- og Øst-Norge, men den rekorden varte bare én dag: tirsdag blir strømprisen 322 øre i det samme området. Disse prisene inkluderer moms, men er uten nettleie og andre avgifter.

I den dyreste timen, fra 07 til 08, må du ut med 817 øre (!) per kilowattime, og den er også svært høy timen etter – 770 øre. Timen fra 07 til 08 er faktisk den dyreste timen av alle denne vinteren og slår også rekorden fra 21. desember.

Du gjør med andre ord lurt å ta dusjen i kveld i stedet for i morgen tidlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.