Går for Norge og Kina-fond

Vet du hvordan du finner ditt fond?

Børsen svinger. Sparer du i riktig fond? Foto: Stein Henningsen
Børsen svinger. Sparer du i riktig fond? Foto: Stein Henningsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statistikk fra Nordnet viser at risikoapetitten blant private fondssparere har vært stor i mai. Av alle fondshandler hos Nordnet i mai ble 90 prosent gjort i aksjefond og 10 prosent i rentefond. Av alle handler var 82 prosent kjøpstransaksjoner, mens 18 prosent var salgstransaksjoner.

Og det mest populære fondet å kjøpe blant norske fondssparere i mai var Holberg Norge. På andre- og tredjeplass over de mest kjøpte fondene i mai finner vi to rentefond, Holberg Likviditet og Nordea Pengemarked. Det mest solgte fondet i mai var Skagen Høyrente.

- Listen over de mest populære fondene og handelen i mai domineres av aksjefond og spesielt Norge og Kina-fond. Private fondssparere søker nå risiko og potensial i sin fondssparing. Den allmenne oppfatning er at den verste stormen har lagt seg, og vi registrerer en økende interesse for å surfe på bølgene som har oppstått i kjølvannet av stormen, sier Anders Skar daglig leder i Nordnet Norge i en pressemelding.Så lett sparer du 50.000

Finn ditt fond

Men folk går som kjent i flokk, og det betyr ikke at de mest populære fondene er de rette for deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer