Går for Norge og Kina-fond

Vet du hvordan du finner ditt fond?

Børsen svinger. Sparer du i riktig fond? Foto: Stein Henningsen
Børsen svinger. Sparer du i riktig fond? Foto: Stein Henningsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statistikk fra Nordnet viser at risikoapetitten blant private fondssparere har vært stor i mai. Av alle fondshandler hos Nordnet i mai ble 90 prosent gjort i aksjefond og 10 prosent i rentefond. Av alle handler var 82 prosent kjøpstransaksjoner, mens 18 prosent var salgstransaksjoner.

Og det mest populære fondet å kjøpe blant norske fondssparere i mai var Holberg Norge. På andre- og tredjeplass over de mest kjøpte fondene i mai finner vi to rentefond, Holberg Likviditet og Nordea Pengemarked. Det mest solgte fondet i mai var Skagen Høyrente.

- Listen over de mest populære fondene og handelen i mai domineres av aksjefond og spesielt Norge og Kina-fond. Private fondssparere søker nå risiko og potensial i sin fondssparing. Den allmenne oppfatning er at den verste stormen har lagt seg, og vi registrerer en økende interesse for å surfe på bølgene som har oppstått i kjølvannet av stormen, sier Anders Skar daglig leder i Nordnet Norge i en pressemelding.Så lett sparer du 50.000

Finn ditt fond

Men folk går som kjent i flokk, og det betyr ikke at de mest populære fondene er de rette for deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.