Bostøtte:

Går glipp av tusenvis

Mange kan ha krav på tusenlapper hver måned uten å vite om det.

BOSTØTTE: Flere kan ha krav på tusenlapper hver måned i bostøtte. De må bare søke om det. Foto: Gorm Kallestad / NTB
BOSTØTTE: Flere kan ha krav på tusenlapper hver måned i bostøtte. De må bare søke om det. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Vi har mange gode ordninger i velferdsnorge, og blant dem er bostøtte, som administreres av Husbanken.

Bostøtte er et tiltak for å hjelpe nordmenn med lav inntekt og høye boutgifter slik at den økonomiske hverdagen blir litt lettere å hanskes med.

Ordningen ble utvidet på tampen av fjoråret på grunn av de høye strømprisene. Så mange som 50 000 flere kunne da få bostøtte, og de kan få mer enn før, særlig i de kaldeste månedene, der bostøtten er utvidet ekstra for å kompensere for økte strømregninger.

Over 100 000 får

Hittil i år har drøye 118 000 norske husstander fått utbetalt bostøtte.

– Det kan helt sikkert være flere som kan ha krav på støtte enn dem som får det per i dag, sier fagdirektør Are Martin Sauren i Husbanken til DinSide.

Han vil imidlertid ikke anslå nøyaktig hvor mange som går glipp av støtten, siden det er en del opplysninger som søkere selv må oppgi, og som Husbanken ikke kan hente ut av offentlige registre.

Men da DinSide skrev om ordningen i 2011, ble det anslått at så mange som 30 000 husstander gikk glipp av bostøtte, rett og slett fordi de ikke søkte om det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.