Går løs på butikkterminaler

En ny type kortsvindel skal ha kommet til Norge.

Flere betalingsterminaler har blitt stjålet den siste tiden. Foto: Kristina Picard
Flere betalingsterminaler har blitt stjålet den siste tiden. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over 20 betalingsterminaler er stjålet fra butikker i Oslo-området i det siste. Trolig er planen å bruke dem i en ny type kortsvindel som nå er kommet til Norge, skriver E24 i dag.

Kjeltringer har forsøkt å bestikke butikkansatte for å få anledning til å stå og kikke på hvilke pinkoder kundene slår inn på betalingsterminalene. Og nå stjeles det betalingsterminaler fra butikker, som det så brukes komponenter fra for å kunne manipulere andre betalingsterminaler.

Derfor teiper de over chiphullet

Tar ut i andre land

Hittil er det bare avslørt to tilfeller av slik svindel i Norge. Ett i mars og ett denne uken i butikken Lekehuset på Maxi Storsenter på Hamar, der over 200 betalingskort er blitt tappet for store beløp, skriver E24.

Ifølge Knut Kvalheim, daglig leder i Bankenes Standardiseringskontor, har man i osloområdet fanget opp et tyvetall tyverier av betalingsterminaler nå i det siste.

- Vi har avdekket en for oss ny svindelmetode, sier Kvalheim.

Ut fra metodene som er brukt, ser det ut som om de to avdekkede sakene ikke har noen forbindelse med hverandre. Men felles er det at det er internasjonale bander som står for kortsvindelene. Både med terminalen som ble tappet tidlig i år og den på Lekehuset på Hamar, ble uttakene gjort et annet land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.