Går på kredittkortsmell!

Høy rente gir folk betalingsproblemer.

Flere sliter med å betale kredittkortregningene sine, viser nye tall.  Foto: Per Ervland
Flere sliter med å betale kredittkortregningene sine, viser nye tall. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inkasso på bruk av kredittkort er nesten tredoblet det siste året, viser beregninger fra inkassoselskapet Aktiv Kapital. Det skriver det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

- Utviklingen er svært alvorlig. Vi har aldri tidligere sett en så stor økning, sier salgs- og markedssjef Rolf Wilhelmsen i Aktiv Kapital.

Inkassosaker på kredittkortgjeld øker dramatisk mye raskere enn andre typer inkassosaker, viser tallene fra Aktiv Kapital. Ifølge Kredittilsynet var det totalt 7,5 prosent flere nye inkassosaker i første halvår i år, sammenlignet med første halvår i fjor.

- For gjeld knyttet til kredittkort er situasjonen mye verre. Ved utgangen av august var det nesten tre ganger så mange nye inkassosaker på kredittkort som for et år siden, sier Wilhelmsen.

Blir syk av regninger

Renteøkninger

Han mener de mange renteøkningene det siste året er en av forklaringene

- Regninger på kredittkort er de første som legges vekk når folk får dårlig råd. Nordmenn har lenge hatt et høyt forbruk, og mange har lånt penger både til ferier og oppussing. Nå kommer den sure svie, sier Wilhelmsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.