Garantert effekt med nåler

I Norge får akupunktur stadig mer anerkjennelse som en del av helsetilbudet. Og i følge WHO kan nålene være riktig behandling for en lang rekke helseproblemer.

Publisert
Sist oppdatert

Verdens Helseorganisasjon (WHO) utga i 2002 et dokument som oppsummerte bevisene på effekten av akupunktur. Dokumentasjonen omfatter de helseproblemer hvor kliniske forsøk frem til 1999 har gitt klare beviser på at akupunktur er en egnet behandling. I løpet av de siste årene har også stadig flere behandlingsområder blitt lagt til denne listen.

Smertelindring og fødselLindring av smerter er kanskje det mest kjente området for behandling med akupunktur. Flere fødestuer har nå akupunktur som alternativ smertelindring ved fødsel og behandlingsmetoden har fått mange tilhengere.

Behandlingen kan også lindre andre problemer i forbindelse med graviditet som feil posisjon av fosteret og morgenkvalme. Som en hjelp til å starte fødsel på riktig tidspunkt kan akupunktur også være nyttig.

Også ved smerter i andre situasjoner kan akupunktur være velegnet. På listen fra WHO er akupunktur bevist effektivt også ved hodepine, nakkeproblemer og smerter i korsryggen og i knær og albuer. Depresjoner, behandling etter hjerneslag og allergier er andre områder hvor akupunktur kan ha en viktig effekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer