Rentegaranti for fripoliser

Garantert god pensjon kan byttes mot sjanse for høyere verdi

Har du fripoliser fra tidligere arbeidsforhold kan du velge å investere oppsparingen, men da mister du rentegarantien.

RISIKO PÅ BEKOSTNING AV TRYGGHET: Vurderer du å bytte fra fripoliser til fripoliser med investeringsvalg bør du stille deg selv to spørsmål: Ønsker jeg å ha muligheten for høyere avkastning, og ønsker jeg å si fra meg tryggheten som ligger i rentegarantien? Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
RISIKO PÅ BEKOSTNING AV TRYGGHET: Vurderer du å bytte fra fripoliser til fripoliser med investeringsvalg bør du stille deg selv to spørsmål: Ønsker jeg å ha muligheten for høyere avkastning, og ønsker jeg å si fra meg tryggheten som ligger i rentegarantien? Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle fripoliser har i utgangspunktet en rentegaranti, som ofte ligger mellom to og fire prosent. Denne garantien sikrer årlig alderspensjon basert på ei garantert rente, altså at pensjonsbeholdningen din blir tilført minimum den garanterte renta hvert år.

Storebrand og DNB tilbyr imidlertid kundene sine å bytte til fripolise med investeringsvalg. Dersom du bytter, kan du fritt velge fond og spareprofiler til pensjonen din, men samtidig mister du rentegarantien.

- Siden du mister garantien ved å bytte til fripolise med investeringsvalg, er det viktig for deg å ha en idé om hva rentegarantien er verdt, slik at du tar et opplyst valg, sier Elisabeth Realfsen i Finansportalen i en pressemelding.

Verdien av rentegarantien går tapt ved å bytte til fripolise med investeringsvalg. Dermed kan du se på denne verdien som en oppstartskostnad, fortsetter Realfsen.

Ny kalkulator kan hjelpe deg

Nå kan du få et anslag på verdien av rentegarantien i fripolisen din ved hjelp av Finansportalens nye fripolisekalkulator.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer