Garasjetyveri

Garasjetyveri øker: Dette dekker forsikringen

Det er lurt å tenke over hva du velger å oppbevare i garasjen, mener forsikringsselskapene.

SKATTKISTE: Mange garasjer i Norge er fylt til randen av biler, sykler, ski, verktøy og andre ting tyver er svært interessert i. Derfor er det lurt å passe på at forsikringen dekker innbrudd i garasjen, samt ta noen forholdsregler. Foto: Codan Forsikring.
SKATTKISTE: Mange garasjer i Norge er fylt til randen av biler, sykler, ski, verktøy og andre ting tyver er svært interessert i. Derfor er det lurt å passe på at forsikringen dekker innbrudd i garasjen, samt ta noen forholdsregler. Foto: Codan Forsikring. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge tall fra SSB ble det anmeldt 7104 tyveri fra boder, garasjer og hager i fjor. Statistikk fra Finans Norge viser at tyveri av innbo og i bygning står for 7,2 prosent av de innmeldte sakene, samt 4,2 prosent av utbetalingene for hjem-, villa- og hytteforsikringene i 2018.

Codan Forsikring ser at stadig dyrere utstyr, som sykler, ski, robotklippere, verktøy, høytrykkspylere, i tillegg til hagemøbler, felger og bildekk blir stjålet fra garasjer.

- Mange har verdier for flere hundre tusen oppbevart i garasjen eller boden, sier skadesjef Annika Persson i en pressemelding.

Det viktigste tiltaket mot tyveri

Innboforsikringen dekker som regel tyveri fra garasje og bod, men for at den skal gjelde du har låst garasjen eller boden.

Sigmund Clementz, informasjonssjef i If, oppfordrer flere garasjereiere til å tenke ekstra nøye på hvilket låsesystem de velger.

- Du bør velge låser som skaper trøbbel for tyven. Det kan være så enkelt som to hengelåser i stedet for én, sier Clementz til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer