Gassgrillen: noen kjøpetips

Du har bestemt deg for gass - men hva skal du egentlig se etter? Her er en liten sjekkliste.

Publisert
Sist oppdatert

Hvor stor grill trenger jeg? Arrangerer du ofte svære middager, eller lager du stort sett bare middag for to? Det er kjedelig å ha for liten grillflate om dere er mange, men på den annen side er det bortkastet å kjøpe en monstergrill om dere bare er to 99 prosent av grilldagene. Da kan løsningen eventuelt være å gå til innkjøp av en liten supergill for to - og en billigere en for større selskaper.

Hva er det optimale antall brennere? Jo færre brennere, jo billigere gassgrill, er hovedregelen. - Og jo flere brennere, jo lettere blir det å kontrollere temperaturen. Den største grillen vi fant hadde seks brennere, men du skal nok være en veldig avansert gassgrillbruker for å dra nytte av dette. Vi anbefaler å kjøpe en grill med minst tre brennere.

Hvordan kan en sjekke kvaliteten på gassgriller?Sjekk at grillen har robuste ben, slik at den står stødig. Sjekk også at grillens håndtak er i et materiale som ikke leder varme. Noen griller har et system for å fange opp og rense ut fettet som drypper fra grillmaten - slik at du unngår småbranner.

Ti tommeltotterDe fleste grillene lover at de er lett å montere - men det kan alikevel være lurt å spørre om vanskelighetsgrad. Vær ærlig og fortell selger om du ikke er en racer med skrutrekkeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer