Gavekortene blir ikke brukt

Tenk deg godt om før du kjøper gavekort i presang.

BRUK DET! Mange blir glade for gavekort, men likevel blir de liggende i skuffen eller lommeboka. Foto: Per Ervland
BRUK DET! Mange blir glade for gavekort, men likevel blir de liggende i skuffen eller lommeboka. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er enkelt, det er kjapt, og det ser ut som en passende gave til noen du ikke vet hva du skal kjøpe til. Men altfor mange av gavekortene vi kjøper blir aldri brukt.

Økonomiprofessor ved NHH, Ola Grytten, har tidligere anslått at verdier for svimlende 2,5 milliarder forvinner hvert år, som følge at vi ikke bruker gavekortene våre. Anslaget er basert på utenlandske undersøkelser og norske tall.

Les også: Vi GIDDER ikke spare penger

Billig å sende

- De blir borte eller liggende igjen i skuffen. En del kort kan bare brukes i én forretning eller kjede, som kanskje ikke finnes der mottakeren bor, forklarer forbrukerøkonom Ellen Dokk Holm i Postbanken.

Samtidig kan det være greit å kjøpe et gavekort som folk kan bruke som de vil, i stedet for en gave som mottakeren verken ønsker seg eller trenger.

- Jeg skjønner jo at folk gir det. Det er en fin gave til folk du ikke kjenner så godt, eller har daglig kontakt med. De tenker at da kan de bestemme selv, i stedet for at vi gir noe dem ikke liker. Dessuten er gavekortene lette og billige å sende i posten, sier Holm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.