Gaver etter tolvte time

Det er mulig å kjøpe julegaver etter klokken tolv julaften. Se hva bensinstasjonene har, og hvilke nettgaver som er klare øyeblikkelig.

Publisert
Sist oppdatert

Frem til klokken tolv julaften er det stadig nokså travelt i gatene. Det verste julerushet er riktignok over, og du får blid og doven service i bokhandelen. Men så skjer det noe. En snikende katastrofe av et eller annet slag har inntrådt. Det er plutselig helt stille. Ikke hyggelig stille, som på søndager, med barnefamilier på vei til undergrunnen og unge par som ser i butikkvinduene. Det er utdødd.

Ekkelt bomullsskjegg, kald postkasse

SI DET MED BLOMSTER: Denne gaven betyr: "Jeg kom først på deg på veien hit".
SI DET MED BLOMSTER: Denne gaven betyr: "Jeg kom først på deg på veien hit". Vis merAlt for sent går det opp for deg at DU IKKE KOMMER TIL Å REKKE DET. Du ser det ennå er folk inne i en butikk, og tar i døren, men den er låst. Innenfor slukkes lysene og de ansatte står i yttertøyet. Neste butikk er også lukket. Alle er lukket. Den siste trikken soper med seg de siste butikkansatte, ventende på fortauet som en sovjetisk brødkø. Du merker den dundrende stillheten og at det begynner å mørkne.

LASTEBIL: Denne er en sikker vinner hos førskolebarn, men ikke gi den til en syvendeklassing.
LASTEBIL: Denne er en sikker vinner hos førskolebarn, men ikke gi den til en syvendeklassing. Vis merSom alltid når du står fast i livet ditt, tar du opp din bærbare PC, kobler til GPRS-telefonen din og surfer inn på DinSide. Vi skal nemlig hjelpe deg. Vi vet hva du skal gjøre nå.

Narvesen

JENTENE KAN FÅ NOE OGSÅ: Helt til klokkene ringer julen inn, kan du kjøpe sunne idealer til jentene.
JENTENE KAN FÅ NOE OGSÅ: Helt til klokkene ringer julen inn, kan du kjøpe sunne idealer til jentene. Vis mer

OSLOGUIDE
EDOCAR MINI SERIES
AIRFORCE
AMYS SCHOOL PLAY
OLD TIMER.12 CM BIL
TARZAN 24 PK. TUSJ
FARGEBLYANTER.12.CAR
MY FAVOURITTE COULOR
MATCHBOXBIL 1 PK.
MATCHBOX 5 PK BILER
TROLLGUTT LITEN
BALLONGER. DISNEY 10
HOPPESTRIKK
KORTSTOKK
BALLONGER
HOPPETAU
FORD VAN
KRUTTLAPPER
MOTORSYKEL
SPORTSBIL
BENSINSTASJON
DUKKESETT
TOY STORY
FLY
POLITISETT
DISNEY FIG
DISNEY FIG
GÅRDSDYR
WESTERN SET
PONY
PIL OG BUE
SANDFORMER
MALESKRIN
KLOVNDu må få opp farten, skal du rekke Narvesen. For selv på de store trafikksenterne stenger Narvesen idag klokken 16.00. Men de store Narvesenkioskene - noen av de mest rikholdige ligger inne på sykehus - har en særdeles lang gaveliste og overgår nok bensinstasjonene ihvertfall samlet. Her er et lite utdrag:Bensinstasjonene

JENNI HJELPER: Jenni Timonen jobber julaften på Shell på Stand i Bærum.
JENNI HJELPER: Jenni Timonen jobber julaften på Shell på Stand i Bærum. Vis merMange bensinstasjoner reklamerer med at de "aldri" stenger, og det gjelder også julaften. DinSide besøkte Shell-stasjonen på Strand i Bærum. Her er det et greit utvalg av leker, mange blomster og konfektesker i tillegg til vanlige bensinstasjonting. Jenni Timonen skal jobbe i kveld. Hun har ikke jobbet julaften før, og kan ikke forteller om det kommer styrtende svette juleshoppere mens familien er i kirken (underlig, vi tenker oss at de fleste slike må være menn).

ALLE TRENGER VISKERE: Mange vil bli forbløffet over hvor slitt de gamle var.
ALLE TRENGER VISKERE: Mange vil bli forbløffet over hvor slitt de gamle var. Vis merVi har også i god tid før jul kontaktet de andre store bensinstasjonskjedene for å få vite deres julegaveutvalg. De fleste sier at utvalget i stor grad bestemmes lokalt, men Hydro-Texaco skryter av kaffeavtalen sin (gratis påfyll i ett år for 99 kroner) og Esso vil ha deg til å kjøpe plysjdyr (som riktignok ser ganske søte ut).

Statoil vil ha deg til å kjøpe cd-er, video og dvd, hvor de har et godt utvalg.

Abonnementer

Mange tidsskrifter gir deg muligheten til å bestille og betale abonnement over nettet. Se for eksempel National Geographic, som i tillegg til sitt kjente månedsblad også har et barneblad, National Geographic Kids, som kommer ti ganger i året til en veldig rimelig pris.

De burde sendt deg et gavebrev du kunne printe ut, men det gjør de ikke. Lag derfor et selv, gjerne med bilder fra nettstedet deres, og legg det i en konvolutt til tolvåringen.

Andre tips for barn kan være Nysgjerrigper, et meget morsomt, men nærmest hemmelig blad fra Norges Forskningsråd. Årsabonnement koster 100 kroner. Donald Duck koster friske 949 kroner for det første året - 25% rabatt.

En mengde tidsskrifter er beskrevet på Narvesens nettsted. Herfra kan du dessverre ikke abonnere på dem. Narvesen har heller ikke lagt ut internettadressene til magasinene, men disse finner du vanligvis enkelt ved å bruke en søkemotor. Et trendy storbytips kan være bladet Wallpaper, som skriver om design og arkitektur sett fra redaksjonen i New York. Hvis designmagasiner nå ikke har blitt "så veldig 2000, da, om du skjønner hva jeg mener". Det kommer med åtte numre i året og koster 765 kroner.

Ulempen og fordelen med å gi bort abonnementer, er at mottakeren svært hurtig vil venne seg til dem, og lett forventer fornyelse i julepresang om ett år. Men mye ribbe vil være spist innen da.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer