Gavmildhet ligger i genene

Har medlemmene i familien din en spesiell variant av genet AVPR1a, får du kanskje store julegaver...

Publisert
Sist oppdatert

En israelsk forsker har funnet frem til et gen som gjør at geneierens gavmildhet øker med hele 50 prosent, skriver Politikens forbrukermagasin, tjek.dk.

Disse gavene ligger under treet

Store gaver?

Så om du ikke klarer å slutte å kjøpe julegaver til familien, er det muligvis dine geners skyld. Og enda mer positivt er det vel, om noen av familiemedlemmene dine har dette genet...

Dette er konklusjonene fra forskere ved The Hebrew University i Jerusalem. De satte 203 forsøkspersoner i gang med en prøve på internett, der de enten kunne beholde pengene selv, eller gi dem bort.

De forsøkspersonene som hadde noen bestemte varianter av genet med navnet AVPR1a, hadde i gjennomsnitt 50 prosent større sannsynlighet for å gi pengene bort.

Ti gaver som øker i verdi

Bevis

- Eksperimentet gir, så vidt jeg vet, det første riktige beviset på at det er en sammenheng mellom variasjoner i DNA og ekte menneskelig uselviskhet, sier sjefforsker Dr. Ariel Knafo, til BBC.

Lektor i psykologi, George Fieldman, ved Buckinhamshire universitet sier til BBC at det i en evolusjonssammenheng gir god mening å ha gener som øker gavmildhet og sosial kontakt, da gode gjerninger har det med å bli gjengjeldt.

- Fordi samfunnet blir mer og mer komplisert, er det sannsynligvis enda viktigere å være uselvisk og samarbeidende enn det var for våre forfedre, sier Fieldman.

Kilde: tjek.dk og BBC.

Mer shopping:


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer