Gebyr for å ikke bruke kredittkort

Terra innfører gebyr for inaktivt kort for TwoCards´ kunder.

Terra innfører et såkalt gebyr for inaktivitet.
Terra innfører et såkalt gebyr for inaktivitet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har alle hørt hvor dyrt det kan bli å bruke kredittkort. Du trodde kanskje ikke det var mulig å måtte betale for å ikke benytte seg av kredittkortet, men det er det faktisk.

I forbindelse med nye betingelser for kredittkortet TwoCards, innfører Terra i disse dager et såkalt gebyr for inaktivt kort for sine kunder.

Gebyret er på 149 kroner, og blir pålagt de som ikke har benyttet kortet i løpet av 12 måneder.

Forventer nye krav fra myndighetene

Informasjonsdirektør i Terra, Sigurd Ulven, sier til DinSide at årsaken til gebyret er at de forventer nye krav fra myndighetene som vil gi Terra ekstra utgifter ved å ha tilgengelig kreditt. – Vi blir allerede belastet noe for ubenyttet kreditt fra myndighetenes side, og tror det vil kunne komme nye krav som gjør det dyrere for oss å ha tilgjengelig kreditt, sier Ulven til DinSide. – Ville det ikke være riktigere å innføre et slikt gebyr når et nytt krav fra myndighetene var et faktum? – Gebyret vil uansett ikke påløpe noen av våre kunder før om 12 måneder, presiserer Ulven, og legger til at alternativet er å belaste kundene som faktisk benytter seg av kredittkortet sitt, noe de vurderer som urimelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.