Gebyrene du kan trekke fra

Hvilke gebyrer kan du trekke fra i selvangivelsen? Og hvilke ikke? Vi har fasit.

Publisert
Sist oppdatert

ForvirringDet hersker full forvirring om hva folk egentlig kan føre opp som rentefradrag i tillegg til selve rentene, ikke minst på grunn av enkelte oppslag i den senere tid.

I dag har vi derfor satt oss på Skattedirektoratet og andre som kan gi autorititative svar, og oppklare saken én gang for alle:

Tommelfingerregelen er at alt som påvirker den effektive lånerenten, skal føres til fradrag i selvangivelsens post 3.3.1. Gjeldsrenter

Lånene dine

At rentene som står oppført i bankens årsoppgave skal være inkludert i det forhåndsutfylte beløpet for rentefradrag, er selvsagt.

Like selvsagt er det ikke, at også gebyrene i forbindelse med både opptak og betjening av lån skal være inkludert i beløpet:

EtableringsgebyretEtableringsgebyr for lån som du har betalt i likningsåret, er fradragsberettiget, og skal være med i summen du fører opp i selvangivelsens post 3.3.1, selv om det ikke står et ord om det i veiledningen.

TermingebyreneDet samme gjelder termingebyrene ved banklån. Ifølge Skattedirektoratet, betraktes også disse gebyrene som å ha nær tilknytning til låneforhold, og skal derfor trekkes fra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer