Geelmuyden-Kiese

Geelmuyden-Kiese er landets største informasjons- og kommunikasjonsrådgivningsbyrå.

Publisert

Kjennetegn for jobb i selskapet: Selvstendighet, frihet, integritet, åpenhet, offensivitet.

Arbeidstid: Svært stor frihet. De ansatte disponerer sin arbeidstid selv og kan jobbe hvor de vil. Forutsetningen er at de er tilgjengelige for kundene og tilfredsstiller faktureringskravene. ("Noen oppfatter det som tøft, andre ikke). Dette forutsetter ansatte som takler stor frihet, noe som stiller krav til rekrutteringsrutinene.

Permisjonsordninger: De ansatte kan ta en måned fri i stedet for å få lønnsforhøyelse. "Vi vet hva tid er verdt" De kan i prinsippet kjøpe seg permisjon. Eget program for videreutdanning i markedsføring og strategi i samarbeid med BI samt noe sponsing av eksterne kurs. Svangerskapspermisjon avtales individuelt. Pappapermisjon - "denne problemstillingen har vi så langt ikke stått overfor".

Ferie: Samme prinsippene gjelder her. Ellers opererer de med fire ukers ferie med individuelle variasjoner, men "det må ikke gå på bekostning av kundene".

Lønn: "Vi er sterkt insentivdrevet". Tilbyr aksjer og opsjoner i selskapet, mens bonuser stort sett gis i penger. Resultatorientert/motiverende. Langsiktig horisont - et middel for å beholde de ansatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer