Gelé erstatter sprøyter

Forskere har funnet en måte å gi medisiner i geléform.

Publisert
Sist oppdatert

Forskere i India tester nå en annen måte å gi medisiner på enn å bruke sprøyter. Går alt etter planen, vil medisinene kunne gis gjennom munnen.

Hjelp for mangeBasert på resultatene de har fått, mener forskerne de har laget en gelé som blir brakt til magen uten at de blir ødelagt på veien og som motstår magesyrene. Geleen har imidlertid ikke blitt testet på dyr eller mennesker.

Dersom studien skulle vise seg å være sikker og suksessfull, kan den nye leveringsmåten av medisin kunne hjelpe diabetikere med å ta insulin gjennom munnen. Det kan også hjelpe med å gi medisin til steder i kroppen det vanligvis er vanskelig å nå, som tykktarmen.

Må testesDet er Dr. Sunil Bajpai og Seema Dubey ved Government Model Science College i India, som har laget geleen. Neste steg er å se hvordan geleen faktisk reagerer i kroppen, og de sier til Polymer International at det trengs mye forskning i virkelige situasjoner.

Mange med langvarige sykdommer, lar vær å ta medisinene sine på grunn av sprøyte-fobi eller at de misliker å svelge harde tabletter. Derfor leter forskere stadig etter nye måter å ta medisiner på, som nesespray og plaster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer