Generalsekretæren i legeforeningen går

Generalsekretær Magne Nylenna i Den norske lægeforening har sagt opp jobben etter avtale med sentralstyret. Han hadde sin siste arbeidsdag onsdag.

Publisert
Sist oppdatert

Dette kommer frem i en kort pressemelding fra Den norske lægeforening.

Det har vært gnissninger mellom Nylenna og sentralstyret de siste månedene, og grunnen til dette skal være en evalueringsrapport sentralstyret har sendt til Nylenna i slutten av november eller begynnelsen av desember. Innholdet i rapporten er ikke kjent, skriver Dagens Medisin.

”Bakgrunnen er at sentralstyret og Magne Nylenna på noen områder har ulik forståelse foor hvordan rollen som generalsekretær skal utøves.” Er alt som står om grunnen til avgangen i den korte pressemeldingen fra legeforeningen.

Partene har avtalt at Nylenna har hatt sin siste arnbeidsdag, og vil ikke gi ytterligere kommentarer.

Magne Nylenna fikk stillingen som generalsekretør for et år siden, og han har tidligere vært ansatt som redaktør i Tidsskrift for Den norske lægeforening i 14 år.

Nylenna og sentralstyret har de siste ukene forhandlet om en sluttpakke, men heller ikke her er innholdet kjent.

Harald Stabell, som er Nylennas advokat, har i et intervju med en lokalradio i Møre og Romsdal bekreftet at partene diskuterer sluttpakken, og at det bvar de økonomiske sidene det var uenighet om.

Sentralstyret har som mål å raskt konstituere en ny leder av sekretariatet, men hvem dette blir er ukjent.

Dagens medisin ser ikke bort fra at tidligere generalsekretær Harry Martin Svabø blir bedt om å steppe inn for en kortere periode.

Mozon.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer